Freeedag i Shongqing

Oj, vilken förmiddag! Utcheckning från hotellet efter frukost och så självklart vår chaufför till kontoret :)
Idag var det dags för oss att "umgås" med våra olika team och det var en riktig upplevelse.. Personerna (bara killar) är väldigt duktiga, trevliga och väldigt artiga... De har en vilja att utveckla sig själva och alla har gått på universitetet i flera år... Tyvärr så är det väl så att landet de bor i kanske inte har den bästa personalpolitiken vilket gör att de bara jobbar på samma ställe några år..
De var väldigt imponerade över att jag hade lite koll på några och att jag var intresserad av dem... Självklart fick jag presenter, en kinesisk docka och ett armband... (Vi fick alla olika dockor som kom från olika delar av Kina, typ våra folkdräkter o armbandet hade massa inristad, en Fenix o en drake)...

Nu är de dags lunch och sen lite mer visning från Kina..

Onsdag i Chongqing (rättstavat den här gången)

Idag är det onsdag, klockan är 21.15 fast svensk tid 15.15 :)
Vi har varit på HP kontoret hela dagen och jobbat och lyssnat på kines-engelska och även sett hur teamen jobbar. Toaletterna är typ 3 st per våning och 2 är riktiga toaletter den 3:e är den kända "liggande pissoaren" där tjejerna sätter sig på huk och kissar för att slippa röra något.. MEN de äter mat från samma skålar, snacka om tvetydighet. Du behöver inte röra något när du går på toaletten, det är lår o skinka som typ nuddar och du kan tvätta händerna efter dig :) Här är det bekvämare att bara sätta sig på huk och göra de man ska :) De vet inte heller att den grej som har mest bakterier är ju spolknappen... Nån gång så lär de sig också hehe

Fullspäckat schema hela dagen, Erik som var ansvarig för siten bjöd på lunch i deras cafeteria (såg ut som en övergiven matsal och vi satt ensamma i ett enskilt rum).. Där kommer de in många många rätter på det runda bordet och alla tar sina pinnar o i princip käkar direkt ur skålarna, det gäller att inte vara kinkig.
Det som var väldigt tydligt idag är rangordningen, de 2 yngsta tjejerna förväntas fixa allt.. Koka kaffe (som var äckligt), se till att vi fick kakor, några chips av nåt slag, kinesisk snickers och även soppskedar till lunch... De 2 tjejerna fixade det mesta, medans grabbarna "gled runt".. Dessutom så märks det tydligt på en av killarna som är lite ansvarig är en riktig gris... smackar som 17 när han äter, sitter bredbent som 17 och vill gärna att allt går via honom om man ska fråga nåt.. De e ju de där som de pratade om igår att eftersom de bara får ha ett barn och då är det fokus från föräldrar, far- o morföräldrar så det är typ 6 vuxna som sätter ungen mitt i centrum hela tiden... Den här killen tror att han är kung och som tur är så slutar han snart och byter jobb :)

Eftersom vi absolut inte fått något eget arbete gjort idag så skippade vi den stora gemensamma middagen (som de tycker att vi ska betala) och så åkte vi 4 svenskar till hotellet för att jobba.. Innan vi började jobba så åt vi på 39:e våningen på restauranten... Steakhouse, men inte lika gott som i Shanghai...

Nu ska jag rensa lite mail och sen eventuellt gå ner med de andra till baren och ta en drink.. Imorrn är det massor av jobb igen..
Och då ska jag även försöka prata med de 2 yngsta tjejerna, känns som killarna slåss lite för att stå i vårt uppmärksamhetscentrum..

Det är otroligt skitig luft här, inte alls som hemma....

Saknar alla nära och kära och har koll på att det snart är hemfärd :)

Shongqing!!

Idag är det onsdag och klockan är 6.40, vi ska äta frukost 7.15 för att sedan bli hämtade kl.8.00 för färd mot kontoret. All restid tar 1 timme - säger de... Antingen går de fortare eller så tar de längre tid :)

Igår så var vi på en restaurant som jag har sett på tv, den ligger typ 39 våningar upp (alla hus är jättehöga här) och så snurrar den... Väldigt scary! Det går inte fort runt, men det känns.... Fönstrena var väldigt smutsiga där så det blev inte så bra bilder,Vi svenskar promenerade lite när vi kom fram, kineserna tar tupplurer! Iallafall så hittade vi ett ställa där vi handlade vanliga munkar på och nån saffranslängd för en person och en lejonbulle (som egentligen var en pirog)Shongqing's invånare är 39 miljoner! Jättemycket mer än Sverige! Det är mycket smutsigare här än Shanghai, men inte mycket västerlänningar alls...
När vi kom till hotellet så sa de att vi hade beställt rökrum, jag tror inte vi hängde med när de förklarade det i receptionen, men iaf när jag kom till mitt rum så luktade de mögel o rök = inge bra o i Walles rum hade nån pyrt in hela rummet, så han o jag gick ner till receptionen och ville byta... Men då fanns de inga rökfria rum (hotellet har typ 29 eller 39 våningar så de finns rum), iallafall så tillslut fick Walle o jag titta på större rum som hade varit rökrum och båda två funkade, så nu har jag ett stort rum med "walk in closet" och både dusch o badkar!Stora sängar!!


De finns alltså plats om någon orkar komma ner ;)Halva badrummet, till vänster badkar och till höger dusch

Nu är det dags för mig att gå och sminka mig lite, duschade igårkväll för luften är inte den bästa.. Lite kvalmig och smutsig, jag blir svettig hela tiden och så känner man sig som om det är en hinna över ansiktet så våtservetter är kanonbra!