Onsdag i Chongqing (rättstavat den här gången)

Idag är det onsdag, klockan är 21.15 fast svensk tid 15.15 :)
Vi har varit på HP kontoret hela dagen och jobbat och lyssnat på kines-engelska och även sett hur teamen jobbar. Toaletterna är typ 3 st per våning och 2 är riktiga toaletter den 3:e är den kända "liggande pissoaren" där tjejerna sätter sig på huk och kissar för att slippa röra något.. MEN de äter mat från samma skålar, snacka om tvetydighet. Du behöver inte röra något när du går på toaletten, det är lår o skinka som typ nuddar och du kan tvätta händerna efter dig :) Här är det bekvämare att bara sätta sig på huk och göra de man ska :) De vet inte heller att den grej som har mest bakterier är ju spolknappen... Nån gång så lär de sig också hehe

Fullspäckat schema hela dagen, Erik som var ansvarig för siten bjöd på lunch i deras cafeteria (såg ut som en övergiven matsal och vi satt ensamma i ett enskilt rum).. Där kommer de in många många rätter på det runda bordet och alla tar sina pinnar o i princip käkar direkt ur skålarna, det gäller att inte vara kinkig.
Det som var väldigt tydligt idag är rangordningen, de 2 yngsta tjejerna förväntas fixa allt.. Koka kaffe (som var äckligt), se till att vi fick kakor, några chips av nåt slag, kinesisk snickers och även soppskedar till lunch... De 2 tjejerna fixade det mesta, medans grabbarna "gled runt".. Dessutom så märks det tydligt på en av killarna som är lite ansvarig är en riktig gris... smackar som 17 när han äter, sitter bredbent som 17 och vill gärna att allt går via honom om man ska fråga nåt.. De e ju de där som de pratade om igår att eftersom de bara får ha ett barn och då är det fokus från föräldrar, far- o morföräldrar så det är typ 6 vuxna som sätter ungen mitt i centrum hela tiden... Den här killen tror att han är kung och som tur är så slutar han snart och byter jobb :)

Eftersom vi absolut inte fått något eget arbete gjort idag så skippade vi den stora gemensamma middagen (som de tycker att vi ska betala) och så åkte vi 4 svenskar till hotellet för att jobba.. Innan vi började jobba så åt vi på 39:e våningen på restauranten... Steakhouse, men inte lika gott som i Shanghai...

Nu ska jag rensa lite mail och sen eventuellt gå ner med de andra till baren och ta en drink.. Imorrn är det massor av jobb igen..
Och då ska jag även försöka prata med de 2 yngsta tjejerna, känns som killarna slåss lite för att stå i vårt uppmärksamhetscentrum..

Det är otroligt skitig luft här, inte alls som hemma....

Saknar alla nära och kära och har koll på att det snart är hemfärd :)
1 Din sambo:

skriven

Längtar efter DIG!

Kommentera här: